Položku nelze vložit do košíku.
Hodnocení Heuréka: celkové hodnocení
Japonská katana - nůž na dopisy
Výrobce:JPa
Dostupnost:Skladem
  
ID produktu: 27009
Vaše cena bez DPH: 231 Kč
Vaše cena s DPH: 279 Kč
Vložit do košíku:
Popis produktu:

Japonský nůž na dopisy - Katana - meč samurajů 

  

Katana - nůž na otevírání dopisů, elegantní doplněk pracovního stolu. Potěšíte jím manžela či šéfa, s duší samuraje.

  • materiál: kov a dřevo
  • rozměry: 21x0,8x1,5 cm  
  • vyrobeno v Japonsku 

  

Věděli jste, že meče samurajů nesloužily jen jako vojenská výzbroj, ale staly se součástí i jejich civilního oděvu? Metr dlouhou "katanu" a jen o málo kratší "wakizaši" nosili členové samurajského stavu od šóguna až po posledního člena družiny. Meče se nosily na levé straně těla, ostřím směřovalo nahoru.

Mělo to svůj praktický účel - při tasení meče mohl samuraj okamžitě provést útok na protivníka. Před císařem se ale nesměl samuraj s mečem vůbec ukázat, proto na císařském dvoře musel každý samuraj svůj meč odložit.

 

V domě se meče samurajů odkládaly do speciálního stojanu, k tomu určenému "katanake". Ten měl své stálé místo ve vyvýšeném výklenku přímo proti vchodu do domu. Odkládala se tam nejen katana domácího pána, ale stejně tak hosta, který přicházel do domu s přátelskými úmysly.

Když si samuraj sedl v místnosti hostitele a odložil svůj meč na rýžovou rohož vedle sebe  nalevo, bylo to neklamnou známkou toho, že přišel s úmysly nepřátelskými a je připravený zaútočit na souseda.

  

O výrobci JPa:
JPa
Tak tady se nejedná o výrobce, ve skutečnosti je výrobců i výtvarníků více - dárkové předměty dovážíme jak přímo z Japonska, tak i odjinud. Jedno je ale u všech artiklů označených JPa společné - vždy se jedná o originální japonské výrobky s ověřeným původem.
Parametry:
+
-

Dostupnost:Skladem!
ProduktJaponská katana - nůž na dopisy
Související zboží:
Japonský kuchyňský nůž HON - DEBA 165 mm
Hodnocení Heuréka
Kvalitní japonský kuchyňský nůž Hon-deba je vhodný k čištění a filetování celých ryb i k porcování a úpravě masa s malými kostmi jako je například drůbeží maso. Jádro ostří je vyrobeno z bílé oceli #3 svařené měkkým železem pro vysoký řezný výkon a delší zachování ostří. Zdobená rukojeť je vyrobena z dřeva magnolie. HRC: 60 - 61, délka čepele: 165 mm, celková délka: 310 mm, váha: 268 g, model: KC-544
2 999,- Kč
od 14.04.2023
Japonská klíčenka Katana meč Samurajů
Hodnocení Heuréka
Maličký "meč samurajů", v podobě netradiční origináln klíčenky. Vyrobeno v Japonsku, originální produkt.
279,- Kč
Skladem
Japonský nůž KANETSUNE PETTY Damascus 150 mm
Hodnocení Heuréka
Petty japonské nože - vyznačují se menší velikostí, na drobnější kuchařské práce, přesné řezy používají se obvykle na krájení či loupání ovoce a zeleniny, i dalších druhů potravin, přípravu sendvičů či špikování masa.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
4 350,- Kč
od 14.04.2023
Japonský nůž KANETSUNE SANTOKU Damascus 180 mm
Hodnocení Heuréka
Santoku - je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
4 800,- Kč
od 14.04.2023
Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 210 mm
Hodnocení Heuréka
Gyutou - je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Díky tvaru čepele se s ním snadno a precizně pracuje. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití. Délka čepele těchto nožů se pohybuje od 180 mm do 300 mm. Obecně platí, čím delší je čepel, tím je jednodušší krájet na malé kousky, ale o to je třeba větší zručnosti. Nože s délkou čepele 180 mm až 210 mm doporučujeme do domácnosti, hobby kuchařům. Gyutou nože s délkou čepele od 240 mm jsou vhodné pro zkušené kuchaře a profesionály.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
5 299,- Kč
od 14.04.2023
Japonský nůž KANETSUNE KENGATA 180 mm
Hodnocení Heuréka
GYUTO - originální japonský kuchyňský nůž s délkou čepele 180 mm. Gyuto - to je v Japonsku nůž šéfkuchaře. Japonské Gyuto nože mají méně robustní čepel, s kalením na vysokou tvrdost - díky tomu není váha nože vysoká a nůž je díky tomu skvěle manipulovatelný. Vzhledem k nízkému úhlu broušení nůž dobře krájí jakéliv potraviny, ve srovnání s běžnými kuchyňskými noži západního stylu.
2 199,- Kč
od 14.04.2023
Japonský kuchyňský nůž Yanagiba 270 mm
Hodnocení Heuréka
Kvalitní japonský kuchyňský nůž Yanagiba je díky své tenké a dlouhé čepeli ideální k filetování malých až středně velkých ryb. Jádro ostří je vyrobeno z bílé oceli #3 svařené měkkým železem pro vysoký řezný výkon a delší zachování ostří. Zdobená dřevěná rukojeť je vyrobena z magnolie. Délka čepele je 270 mm, celková délka 415 mm. Váha 155 g. HRC: 60 - 61. Model KC-534
4 199,- Kč
od 14.04.2023
Japonský nůž KANETSUNE USUBAGATA Damascus 160 mm
Hodnocení Heuréka
Usubata nůž: "Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
3 599,- Kč
od 14.04.2023
Japonský keramický brusný kámen Kanetsune KC-656, zrnitost 220
Hodnocení Heuréka
Originální japonský keramický brusný kámen je perfektní pro profesionální ostření japonských nožů. Gokujo-Toishi série = nejlepší brusný kámen pro profesionály. Zrnitost 220.
2 499,- Kč
od 14.04.2023
Provozní doba:Po-Čt8:30-16:30
 8:30-15:30
+420 608 713 325
objednavky@nipponcec.cz
Nastavení cookies
Pro správné zobrazení a pohodlné prohlížení webu používáme cookies. Díky analýze dat můžeme zlepšovat jeho funkce. Změny nastavení se projeví pouze pro prohlížeč a zařízení, které právě používáte.
Nezbytné cookies (vždy aktivní, nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval.
Analytické (personalizace podle chování)
Na základě prohlížených stránek, upravujeme zobrazený obsah. Pomáhají nám i web zlepšovat.
Profilující (remarketingové)
Díky těmto cookies můžeme zobrazovat užitečný obsah a relevantní reklamy.
SouhlasímPoužíváme cookies ke zlepšení webu a reklamy!
Moc nám pomůžete svým souhlasem. Více zde!Nastavení