Položku nelze vložit do košíku.
Hodnocení Heuréka: celkové hodnocení
Japonský nůž na dopisy Katana hnědý
Výrobce:JPa
Dostupnost:Produkt se již nedodává
  
ID produktu: 23227
Vaše cena bez DPH: 908 Kč
Vaše cena s DPH: 1 099 Kč
Sada nožů ve stojánku Katana.Elegatní doplněk pracovního stolu, se kterým potěšíte každou osobu mužského pohlaví s duší samuraje.Vyrobeno v Japonsku.Větší nůž.Malý nožík.Sada nožů ve stojánku Katana.
Popis produktu:

Japonský nůž na dopisy Katana hnědý

  
Nůž na otvírání dopisů - Katana - sada dvou nožíků
. Elegatní doplněk pracovního stolu, se kterým potěšíte každou osobu mužského pohlaví s duší samuraje.

  

  • nůž na dopisy                                      Nůž na otvírání dopisů - Katana - sada dvou nožíků.
  • hnědá barva
  • stojánek součástí
  • materiál: kov, dřevo
  • rozměry 25,5 x 4 x 10 cm
  • vyrobeno v Japonsku 

 

Věděli jste, že meče samurajů nesloužily jen jako vojenská výzbroj, ale staly se součástí i jejich civilního oděvu?

Metr dlouhou "katanu" a jen o málo kratší "wakizaši" nosili členové samurajského stavu od šóguna až po posledního člena družiny. Meče se nosily na levé straně těla, ostřím směřovalo nahoru.


Mělo to svůj praktický účel - při tasení meče mohl samuraj okamžitě provést útok na protivníka. Před císařem se ale nesměl samuraj s mečem vůbec ukázat, proto na císařském dvoře musel každý samuraj svůj meč odložit. V domě se meče samurajů odkládaly do speciálního stojanu, k tomu určenému "katanake". Ten měl své stálé místo ve vyvýšeném výklenku přímo proti vchodu do domu. Odkládala se tam nejen katana domácího pána, ale stejně tak hosta, který přicházel do domu s přátelskými úmysly.


Když si samuraj sedl v místnosti hostitele a odložil svůj meč na rýžovou rohož vedle sebe  nalevo, bylo to neklamnou známkou toho, že přišel s úmysly nepřátelskými a je připravený zaútočit na souseda.

  

 

O výrobci JPa:
JPa
Tak tady se nejedná o výrobce, ve skutečnosti je výrobců i výtvarníků více - dárkové předměty dovážíme jak přímo z Japonska, tak i odjinud. Jedno je ale u všech artiklů označených JPa společné - vždy se jedná o originální japonské výrobky s ověřeným původem.
Parametry:
+
-

Dostupnost:Nedostupné!
ProduktJaponský nůž na dopisy Katana hnědý
Související zboží:
Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 180 mm
Hodnocení Heuréka
Santoku univerzální nůž :"Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
3 599,- Kč
od 20.05.2024
Japonský keramický brusný kámen Kanetsune KC-658, zrnitost 3000
Hodnocení Heuréka
Originální japonský keramický brusný kámen Kanetsune KC-658 je perfektní pro profesionální ostření japonských nožů. Gokujo-Toishi série = nejlepší brusný kámen pro profesionály. Zrnitost 3000.
4 199,- Kč
od 20.05.2024
Japonský keramický brusný kámen Kanetsune 1000/3000
Hodnocení Heuréka
Originální japonský keramický brusný kámen se zrnitostí 1000/3000 pro dokonalé naostření japonských nožů. Kanetsune - renomovaný výrobce z japonského města Seki City. Značka "Kanetsune", má původ v označení slavného meče Kanetsune, který pochází z období Muromachi kolem 14. až 15. století.
1 799,- Kč
od 20.05.2024
Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 210 mm
Hodnocení Heuréka
Gyutou - je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Díky tvaru čepele se s ním snadno a precizně pracuje. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití. Délka čepele těchto nožů se pohybuje od 180 mm do 300 mm. Obecně platí, čím delší je čepel, tím je jednodušší krájet na malé kousky, ale o to je třeba větší zručnosti. Nože s délkou čepele 180 mm až 210 mm doporučujeme do domácnosti, hobby kuchařům. Gyutou nože s délkou čepele od 240 mm jsou vhodné pro zkušené kuchaře a profesionály.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
5 299,- Kč
od 20.05.2024
Japonský keramický brusný kámen Kanetsune KC-657, zrnitost 1000
Hodnocení Heuréka
Originální japonský keramický brusný kámen Kanetsune KC-657 série Gokujo-Toishi je perfektní pro profesionální ostření japonských nožů. Zrnitost 1000.
3 599,- Kč
od 20.05.2024
Japonský nůž KANETSUNE SANTOKU 165 mm
Hodnocení Heuréka
Santoku - to je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.
2 199,- Kč
od 20.05.2024
Japonský outdoorový nůž Kanetsune Enyou-Tou KB-166, 120 mm
Hodnocení Heuréka
Japonský nůž Kanetsune model Enyou-Tou KB-166 s pevnou čepelí o délce 12 cm a tloušťce 5 mm je vhodný pro outdoorové aktivity a pobyt v přírodě. Černě zbarvený povrch Tsuchime (typ japonské povrchové úpravy) je vyroben z jednovrstvé nerezové oceli AUS-8. Pohodlný a stabilní úchop poskytuje rukojeť z kvalitního polywoodu. Nůž se dodává s koženým pouzdrem, které bezpečně kryje čepel, můžete jej nosit aktivně na opasku pomocí poutka nebo zavěsit na D-kroužek.
6 299,- Kč
od 20.05.2024
Japonský nůž KANETSUNE KENGATA 180 mm
Hodnocení Heuréka
GYUTO - originální japonský kuchyňský nůž s délkou čepele 180 mm. Gyuto - to je v Japonsku nůž šéfkuchaře. Japonské Gyuto nože mají méně robustní čepel, s kalením na vysokou tvrdost - díky tomu není váha nože vysoká a nůž je díky tomu skvěle manipulovatelný. Vzhledem k nízkému úhlu broušení nůž dobře krájí jakéliv potraviny, ve srovnání s běžnými kuchyňskými noži západního stylu.
2 399,- Kč
od 20.05.2024
Japonský nůž KANETSUNE SANTOKU Damascus 180 mm
Hodnocení Heuréka
Santoku - je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
4 800,- Kč
od 20.05.2024
Provozní doba:Po-Čt8:30-16:30
 8:30-15:30
+420 608 713 325
objednavky@nipponcec.cz
Nastavení cookies
Pro správné zobrazení a pohodlné prohlížení webu používáme cookies. Díky analýze dat můžeme zlepšovat jeho funkce. Změny nastavení se projeví pouze pro prohlížeč a zařízení, které právě používáte.
Nezbytné cookies (vždy aktivní, nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval.
Analytické (personalizace podle chování)
Na základě prohlížených stránek, upravujeme zobrazený obsah. Pomáhají nám i web zlepšovat.
Profilující (remarketingové)
Díky těmto cookies můžeme zobrazovat užitečný obsah a relevantní reklamy.
SouhlasímPoužíváme cookies ke zlepšení webu a reklamy!
Moc nám pomůžete svým souhlasem. Více zde!Nastavení