Japonské nože
Japonské nože jsou neopominutelnou součástí tradičních předmětů z Japonska, proslulých po celém světě a vyráběné postupy, předávanými z generace na generaci. Nekompromisní kvalita, ostré břity s tenkým zkosením, dřevěné rukojeti a damascénská vícevrstvá ultratvrdá ocel. Vybírejte z naší nabídky z originálních japonských nožů a staňte se ve své kuchyni opravdovým mistrem řezu.
Petty japonské nože - vyznačují se menší velikostí, na drobnější kuchařské práce, přesné řezy používají se obvykle na krájení či loupání ovoce a zeleniny, i dalších druhů potravin, přípravu sendvičů či špikování masa.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
Santoku - to je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.
Santoku - je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
Santoku univerzální nůž :"Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Santoku univerzální nůž :"Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Usubagata - to je nůž používaný především na zeleninu či ovoce. Je vhodný i řezání a krájení dalších potravin (i masa bez kostí). Poměrně úzká čepel zajišťuje jednoduché krájení zeleniny po délce řezu, její šíře zjednodušuje přenesení nakrájené zeleniny přímo do hrnce či pánve. Tento druh nože je praktickým doplňkem pro každou kuchyni, přes svůj u nás atypický vzhled.
DOČASNĚ NEDOSTUPNÉ
Usubata nůž: "Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Elegantní doplněk na pracovním stole. Pro každého muže, s duší samuraje.Věděli jste, že meče samurajů nesloužily jen jako vojenská výzbroj, ale staly se součástí i jejich civilního oděvu?
Metr dlouhou "katanu" a jen o málo kratší "wakizaši" nosili členové samurajského stavu od šógunaaž po posledního člena družiny. Meče se nosily na levé straně těla, ostřím směřovalo nahoru.Mělo to svůj praktický účel - při tasení meče mohl samuraj okamžitě provést útok na protivníka. Před císařem se ale nesměl samuraj s mečem vůbec ukázat, proto na císařském dvoře musel každý samuraj svůj meč odložit. V domě se meče samurajů odkládaly do speciálního stojanu, k tomu určenému "katanake". Ten měl své stálé místo ve vyvýšeném výklenku přímo proti vchodu do domu. Odkládala se tam nejen katana domácího pána, ale stejně tak hosta, který přicházel do domu s přátelskými úmysly.
Když si samuraj sedl v místnosti hostitele a odložil svůj meč na rýžovou rohož vedle sebe nalevo, bylo to neklamnou známkou toho, že přišel s úmysly nepřátelskými a je připravený zaútočit na souseda.
DOČASNĚ NEDOSTUPNÉ
Elegantní doplněk na pracovním stole. Pro každého muže, s duší samuraje.Věděli jste, že meče samurajů nesloužily jen jako vojenská výzbroj, ale staly se součástí i jejich civilního oděvu?
Metr dlouhou "katanu" a jen o málo kratší "wakizaši" nosili členové samurajského stavu od šógunaaž po posledního člena družiny. Meče se nosily na levé straně těla, ostřím směřovalo nahoru.Mělo to svůj praktický účel - při tasení meče mohl samuraj okamžitě provést útok na protivníka. Před císařem se ale nesměl samuraj s mečem vůbec ukázat, proto na císařském dvoře musel každý samuraj svůj meč odložit. V domě se meče samurajů odkládaly do speciálního stojanu, k tomu určenému "katanake". Ten měl své stálé místo ve vyvýšeném výklenku přímo proti vchodu do domu. Odkládala se tam nejen katana domácího pána, ale stejně tak hosta, který přicházel do domu s přátelskými úmysly.
Když si samuraj sedl v místnosti hostitele a odložil svůj meč na rýžovou rohož vedle sebe nalevo, bylo to neklamnou známkou toho, že přišel s úmysly nepřátelskými a je připravený zaútočit na souseda.
Japonský nůž Kanetsune model Enyou-Tou KB-166 s pevnou čepelí o délce 12 cm a tloušťce 5 mm je vhodný pro outdoorové aktivity a pobyt v přírodě. Černě zbarvený povrch Tsuchime (typ japonské povrchové úpravy) je vyroben z jednovrstvé nerezové oceli AUS-8. Pohodlný a stabilní úchop poskytuje rukojeť z kvalitního polywoodu. Nůž se dodává s koženým pouzdrem, které bezpečně kryje čepel, můžete jej nosit aktivně na opasku pomocí poutka nebo zavěsit na D-kroužek.